Office Design in Waltham, MA: Exact Software

Designing an Open-style Collaborative Work Environment

After choosing a loft-style mill building in Waltham, MA, for their United States headquarters, Exact Software sought to design an office with a fun, inviting atmosphere. Working from new construction, it was important to consider possible company growth in the space planning. JCI office designer Briana McGrade field measured the space and provided two layouts for the company, which included a plan for their current needs and a growth plan for the future. Both layouts provide the company with an open-style layout that encourages collaboration, while allowing for the privacy needed for efficiency. This space includes professional bullpen-style stations with frosted glass, while incorporating bright and modern seating solutions. Collaborating with the architect and construction groups, Briana was able to provide a space that incorporates the company’s unique branding and needs. She looks forward to working with Exact again in the future as they continue to grow and expand throughout New England.

The client leased an open-style mill building in Waltham, MA which was gutted in preparation to create a modern open office environment. This section of the mill would be used to create a space for individual employee workstations.

Each of the workstations are 5′ x 6′ bullpen-style benching units with frosted glass upmount screens and open H-legs. Using this style of workstation, we were able to create a light, open-style office with fun pops on color in the Zenergy Ball seating.

In the reception area, guests are greeted by two brightly colored. Tonik chairs, which are then accented by a Global Wind Side table.

This bar height table allows for casual standing meetings or more formal meetings using the upholstered Sonic stools.

A close-up of an individual workstation with frosted glass up- mounts and mobile pedestal. The cushion on the mobile pedestal and Zenergy ball allow for fun pops of color, while the Vault task chair maintains a neutral grey.

The frosted glass upmount screens provide seated privacy from neighbors, while still keeping an modern open atmosphere. Each is attached using stainless steel clips.

Keeping with the company’s colors, this L-shaped sectional is used as an impromptu meeting space or a cozy and bright collaborative break area.

This individual height adjustable table (also known as a sit-stand desk) allows the user to choose whether they would like to sit or stand throughout the day, and has four preset height adjustments. A mobile pedestal with cushion top is added for storage and additional seating.

Work with us on your office design project.   Contact Us to Order

Print Friendly, PDF & Email